Symposium ''het nieuwe beschermd wonen'' in Dordrecht een groot succes.

Datum: 
21-04-2018

Op donderdag 19 april organiseerde Zeeuwse Gronden in samenwerking met familie vereniging Ypsilon een symposium over ''het nieuwe beschermd wonen'' in Dordrecht.
Deze middag stond in het teken van het informeren van gemeenten uit die regio, Ypsilon leden, woning corporaties en iedereen die geinteresseerd is of een link heeft met psychiatrie, over hetgeen wat Zeeuwse Gronden doet. Namelijk persoonlijke, betrokken zorg bieden aan mensen met een ernstige psychiatrische aandoening in kleinschalige woonvormen en ambulant.

Er zijn orienterende gesprekken geweest met diverse gemeente uit regio Drechtsteden om te zien of een kleinschalige woonvoorziening van Zeeuwse Gronden ook daar zou kunnen passen. Deze vraag kwam vanuit ouders uit deze regio en van gemeente Dordrecht.

Het symposium bestond uit een informatief, inhoudelijk sterk programma:
Anoek Huigen, projectleider inkoop Beschermd Wonen en opvanggemeente Dordrecht, wethouder de Witte uit Zwijndrecht en financieel bestuurder van woonkracht 10, Arlette Sprokkereef presenteerden hun visie op Beschermd Wonen.

Daarnaast opende Marjo Markx, advies dienst Ypsilon landelijk, het symposium, gaf bewoner van onze woonlocatie Sas van Gent, Charlotte Oldeman haar visie op goede zorg en Jan van Blarikom sloot het symposium af met een bevlogen toespraak. De dag werd afgesloten met een hapje en een drankje en natuurlijk napraten in de zon op het terras.