Nieuws

Nieuwsoverzicht

Programma themabijeenkomst Psychose

De lezing vindt plaats in s-Gravenpolder in het dorpshuis, Poelvoordestraat 3.

Inloop: 19.30 uur
Aanvang: 19.45 uur

Het Melkmeisje wordt steeds bekender bij het grote publiek.
Steeds meer mensen kennen de weg naar ons pas geopende maatschappelijke restaurant in Kruiningen.

Vanmorgen prachtige lucht te zien vanaf boerderij de Kraaghoeve.
Werkplek with a view!

Ieder jaar is op 10 november de Dag van de Mantelzorg en worden in heel Nederland mantelzorgers in het zonnetje gezet.

Wat er met de monumentale Cuyperskerk gaat gebeuren, leeft in Sas van Gent.
Meer dan honderd mensen woonden woensdag avond een informatiebijeenkomst over de toekomstige invulling van de eind 2012 gesloten kerk bij.

Deze week is de brug bij het Gat van Pinte gelegen op het Eiland van de Meijer, gebied van Staatsbosbeheer, vervangen. De oude brug was begin dit voorjaar versleten en niet meer veilig te gebruiken door wandelaars.

Vrijdag 24 november opent wethouder Deij om 19.15 uur in wijkcentrum de Triangel de expositie van het Kunstproject. Dit onder het genot van een hapje en een drankje. Tijdens deze expositie wordt werk tentoongesteld wat gemaakt is door deelnemers aan het Kunstproject.

Na het succes van ons eerste netwerkontbijt. Organiseren wij op maandag 20 november van 7.15 - 9.30 voor de tweede keer een netwerkontbijt. Het ontbijt is voor al onze (mogelijke) partners met wie wij graag samenwerken. Maak tijdens het ontbijt kennis met andere professionals uit het gebied.

Neem een kijkje in een andere realiteit. Zeeuwse Gronden gaat meedoen aan een wetenschappelijk onderzoek waarbij virtual reality onderdeel uitmaakt van de behandeling.

Donderdag 28 oktober is er een open dialogue diner gehouden op Equicentrum de Kraaghoeve. Dit diner organiseren we iedere twee jaar voor onze Raad van Toezicht, Raad van Bestuur, de ondernemingsraad, de familieraad, de clientenraad en een aantal medewerkers en clienten.

De Familieraad organiseert op donderdagavond 23 november een lezing bij Porgy en Bess. Het thema is Open Dialogue en de gastspreker is Prof. Dr Stijn Vanheule, hij is werkzaam op de universiteit van Gent Faculteit psychologie.

Een borderline persoonlijkheidsstoornis is een psychiatrische aandoening, wat zowel voor degene met borderline zelf als voor de naastbetrokkenen een grote impact kan hebben.

Het kajak weekend doorgebracht in een klein dorpje in Belgische Ardennen vlakbij Franse Grens. (Bouillon, een wat bekendere plaatst voor de meesten op een klein halfuurtje hiervandaan) We hebben gekampeerd in een grote legertent van 16 x 6 meter.

Zeeuwse Gronden geeft dinsdag 24 oktober van 17.30 - 21.00 uur op Equicentrum de Kraaghoeve (Kraagdijk 4 Terneuzen) drie lezingen met als onderwerp trauma caught up in circles. De gevolgen van ernstig trauma strekken zich over vele gebieden van het leven uit.

Alle locaties van Zeeuwse Gronden hebben vanaf woensdag 25 oktober een AED. Op deze manier dragen we bij aan de dekking van AED's in Zeeland. De Nederlandse Hartstichting geeft in de PZC van dinsdag 24 oktober aan dat er een tekort is aan hartschokapparaten in Zeeland.

Zeeuwse Gronden werd enkele weken geleden benaderd door Omroep Zeeland met de vraag of wij een verklaring konden geven over de toename van depressies in Zeeland. Volgens de Zeeuwse gezondheidsmonitor 2016 hebben 100.100 Zeeuwen een matig tot hoog risico op een depressie of angststoornis.