Datingsite voor ggz-patiënten loopt storm

Datum: 
08-08-2017

Artikel gepubliceerd op AD.nl. 

De datingsite voor psychiatrische patiënten van Parnassia loopt als een trein. Het platform telt al 6.000 leden.

Maja Landeweer 06-08-17, 15:22 

De site maakte een enorme groei door. Dat betekent: meer kansen voor de leden om een liefde of maatje te vinden. Bij het van oorsprong Haagse initiatief hebben zich inmiddels 25 ggz-organisaties uit heel Nederland aangesloten.

De site werd vijf jaar geleden opgezet, omdat veel psychiatrische patiënten eenzaam zijn. ,,Hun wereld is klein. Oude vrienden zijn afgehaakt, de drempel om nieuwe te maken is groot’’, vertelde Peggy van Droogenbroeck, projectleider van de website ‘Durf jij met mij’ destijds in deze krant.

Gratis
De site is opgestart vanuit de Haagse organisaties Parnassia en Anton Constandse. Al hun cliënten konden zich gratis inschrijven. Inmiddels zijn er veel meer deelnemers, tot aan Zeeland (Zeeuwse Gronden) toe. Uit deze regio doet nu ook het Delftse GGZ Delfland mee. Voor patiënten is het nog steeds gratis om mee te doen. De organisaties betalen de kosten om de website in de lucht te houden.

Alle cliënten van 18 jaar en ouder mogen een profiel aanmaken. Leden kunnen privé chatten, met zijn tweeën, of in een algemene chatbox met meerdere gebruikers tegelijk praten. Patiënten, die minder snel de deur uitkomen, zeggen zich minder eenzaam te voelen. Een van de leden vertelt: ,,Ik heb leuke chatcontacten opgedaan en leden ontmoet. Met één lid heb ik een vriendschap gehad van drie jaar. Dat was fijn, maar uiteindelijk is het stukgelopen omdat de symptomen die bij ons ziektebeeld horen botsen.”

Parnassia hoopt dat nog meer ggz-instellingen zich aansluiten, omdat er dan meer geld is om te site op te frissen en leden nog meer kans hebben op een ‘match’ voor vriendschap of liefde.