Woonlocatie Hulst

Hulst

Woonlocatie Hulst is gelegen in een rustige buurt vlakbij het centrum. De locatie bestaat uit 2 gekoppelde woonhuizen, waar 8 bewoners kunnen verblijven in een woongroep. De woongroep heeft een gezamenlijke woonkamer en keuken waar activiteiten ondernomen worden, zoals koken, samen eten en het huishouden. Daarnaast is er ruimte voor spelletjes, tv-avonden en eigen inbreng. Iedere bewoner heeft een eigen slaapkamer waar hij/zij zich van tijd tot tijd kan terugtrekken. Er is 24 uur begeleiding aanwezig, voor ondersteuning, begeleiding en advies waar nodig.

Ernaast is een derde woonhuis met vier slaapkamers. In deze woning leeft de groep zelfstandiger. Dit betekent minder contact met begeleiding en zorgen voor eigen boodschappen, zelfstandig koken en gezamenlijk zorgen voor het huishouden.Wij streven er naar om voor iedereen een zo'n aangenaam mogelijk leefklimaat te scheppen.

Doelstelling is werken naar zelfstandigheid en zelfredzaamheid en op termijn door te stromen naar zelfstandig wonen en werk en/ of dagbesteding.

Nieuws

Afgelopen zaterdag heeft locatie Hulst, de Bachlaan een buurtbarbecue georganiseerd. Een zeer geslaagde en gezellige avond met buren, bewoners en familie van bewoners. In de kleurrijke tuin vol bloemen is in het zonnetje genoten van muziek en lekker eten.

Het is vakantietijd, ook bij Zeeuwse Gronden! Volgende week maandag 31 juli vertrekken de bewoners van onze locatie in Hulst, Bachlaan voor vijf dagen naar Durbuy. Durbuy is een van de kleinste stadjes van Belgie met een schitterend historisch centrum.

Zaterdag 8 april, een prachtige zonnige dag! Al vroeg in de ochtend stonden we paraat om bewoners uit Hulst op te halen alvorens te verzamelen bij de Kraaghoeve. Daar werden de lunchpakketjes voorbereid en de koffie & thee en zou de rest van de kajak crew aansluiten.

Zaterdag 26 nov. zijn we met de bewoners van Hulst vertrokken richting Sint-Niklaas. Eerst een paar potjes gebowld en dan vervolgens lekker hapje eten bij de Pizzaria. Een superleuke en gezellige avond met elkaar gehad!

Woensdag 30 november hebben wij onze 1e tocht gemaakt met de spiksplinternieuwe kajaks! Vertrekpunt was de Kraaghoeve, het was een prachtige zonnige dag met winterse temperaturen. Iedere week zal er getraind worden om uiteindelijk de gewaagde oversteek van Calais naar Dover te maken. Maar eerst eens het kanaal van Gent naar Terneuzen trotseren in Augustus 2017.

Eindelijk was de dag aangebroken; de dag dat we als ware bloeddorstige Vikingen iedere hindernis met geweld zouden betreden! Voordat we losgelaten werden, was er eerst de mentale voorbereiding/ warming-up die ons injecteerde met de nodige adrenaline die we zeker nodig hadden voor de 19 km rennen en het nemen van 40 obstakels!