Wonen

Wanneer je een psychiatrische aandoening hebt bespreken we samen welke woonvorm het best bij je situatie past. We gaan daarbij uit van dingen die je nog wel zelfstandig kunt. 

Dat kan in een van onze appartementen in een van onze woonclusters. Er is altijd een gemeenschappelijke woonkamer en tuin maar verder heb je je eigen plek om te wonen en te leven. Met een eigen keuken, slaapkamer en badkamer. Je woont op jezelf maar als je zin hebt in contact kun je in de huiskamer aanschuiven tijdens het koffie-uurtje. Je leest de krant, samen tv kijken of een spelletje doen kan allemaal. Je kunt met elkaar koken en eten en het is mogelijk om samen uitstapjes te maken of te sporten. Onze professionele begeleiders zijn er voor jou en ze helpen je graag met praktische zaken maar staan ook voor je klaar als je behoefte hebt aan contact tussendoor.

We bieden je verschillende woonmogelijkheden van begeleid zelfstandig tot een woongroep waar 24 uur begeleiding is. 
We helpen je je leven weer richting te geven en te ondersteunen bij herstel.  We proberen je zo zelfstandig mogelijk te laten leven maar dat is geen doel op zich. Ons doel is dat jij je goed voelt. We bieden de bescherming die je nodig hebt en als die je de rest van je leven nodig hebt, dan is dat zo. Dat betekent niet dat er niet wordt gewerkt aan herstel. We proberen je natuurlijk wel te activeren om je dag zo prettig en zinvol mogelijk door te brengen. Je kunt je voorstellen dat het leven hierdoor leuker wordt.

Vind je het lastig om te budgetteren of heb je schulden gemaakt? Ook daar kunnen we bij helpen, bijvoorbeeld via ons Maatschappelijk Werk.

Heb je al een eigen huis en wil je daar blijven wonen? Dan is ambulante hulp misschien een passende oplossing.