Wonen

Wanneer je stemmen hoort, manisch bent of een andere psychiatrische aandoening hebt, bespreken we samen welke woonvorm het beste bij je situatie past. We gaan daarbij uit van wat je wel zelfstandig kunt. 

Een mogelijkheid is wonen op één van onze woonlocaties. Daar zijn altijd een gemeenschappelijke woonkamer en tuin aanwezig, maar verder heb je je eigen complete appartement met keuken, slaapkamer en badkamer. Je woont op jezelf, maar als je zin hebt in contact kun je in de huiskamer aanschuiven voor koffie. Samen koken, eten, televisie kijken, sporten of een spelletje doen... het is niet verplicht, maar het kan allemaal wel. Onze begeleiders helpen je graag met praktische zaken en staan ook voor je klaar als je behoefte hebt aan contact.

De woonmogelijkheden zijn dus heel breed: van begeleid zelfstandig tot wonen op een locatie met 24-uursbegeleiding. We proberen je zo zelfstandig mogelijk te laten leven, maar ons doel is vooral dat je je goed voelt. We bieden de bescherming die je nodig hebt, en als dat de rest van je leven is, dan is dat ook prima. Natuurlijk werken we wel aan herstel en activeren we je om de dag zo prettig en zinvol mogelijk door te brengen. 

Heb je een eigen huis en wil je daar blijven wonen? Dan is ambulante hulp misschien een passende oplossing.