Nieuws

In de meest recente editie van Ypsilon Nieuws staat een stukje over Zeeuwse Gronden, naar aanleiding van het symposium 'Het nieuwe beschermd wonen' in Dordrecht. Hein Koger beschrijft in zijn artikel hoe Zeeuwse Gronden het beschermd wonen in Zeeland organiseert.

Op zaterdag 23 juni organiseert Zeeuwse Gronden een open dag op dagbestedingslocatie Plukvliet in Kortgene. Inwoners en bezoekers van Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland en omgeving zijn welkom om kennis te maken met dit bijzondere project boven de Westerschelde.

De nieuwe kringloopwinkel is vandaag geopend. De winkel is prachtig geworden en je kunt er werkelijk voor alles terecht: boeken, dvd's, kleding, servies, speelgoed en meer. Loop gauw eens binnen!

Adres: Noordstraat 15 in Terneuzen

Afgelopen zaterdag stond de vacature voor Senior Woonbegeleider Yerseke in het RD. Solliciteren kan nog tot 29 juni. Bekijk de volledige vacature hier: https://zeeuwsegronden.nl/vacatureoverzicht

Met dertien man sterk hebben deze ''Galliers'' de Franciscus-route gelopen: van Assisi naar Rome, in totaal 300 km. Daarna konden ze nog een paar dagen genieten van het overweldigende Rome. Wat een prestatie! Benieuwd hoe hun reis is verlopen?

De familieraad heeft een bezoek gebracht aan jeugdhuis de Paardenmarkt. Op basis van hun positieve indruk overhandigden de raadsleden aan team Paardenmarkt 'het hartje': een sculptuurtje dat warmte en huiselijkheid symboliseert. 

Een groep van 13 is bezig aan een wandelreis van Assisi naar Rome. Volg hun bijzondere tocht en ervaringen dagelijks via het blog op deze website, geschreven door Jan van Blarikom.

Er staat een nieuwe wintersportvakantie op de planning, wegens succes wederom in het skigebied Zell am See / Kaprun in Oostenrijk. Vertrek is op zaterdag 19 januari, terugreis op zaterdag 26 januari. Eigen bijdrage voor de reis is €250,-. Wil je mee?

In het najaar openen we een nieuwe woonlocatie in Yerseke, en daarom zijn we per september op zoek naar een senior woonbegeleider. Als senior heb je in de eerste plaats hart voor de psychiatrische zorg.

Woensdag 13 juni wordt de kringloopwinkel aan Noordstraat 15 geopend. De afgelopen weken is er hard gewerkt om alles over te brengen en de nieuwe locatie in te richten. Met als resultaat dat de winkel er piekfijn uitziet! De opening wordt om 11 uur gevierd met een hapje en een drankje. 

Met boeiende lezingen, gevarieerde workshops en een echte westernshow als afsluiter, was het Silver Bullets Congres ontzettend geslaagd. Wat een eer dat we Harlene Anderson en Robert Whitaker - all the way from America - mochten ontvangen.

De Inloop in Middelburg, aan de Simpelhuisstraat 14, is donderdag 17 mei officieel geopend.

Maandagochtend 28 mei rond 11.00 uur gaan we officieel starten met het uitlenen van boeken in het documentatiecentrum van de Kraaghoeve. Deze opening vieren we feestelijk met koffie, thee en wat lekkers, van 10.00u tot 12.00u.

‘De Inloop’ in Middelburg is een sociale, laagdrempelige ontmoetingsplaats voor mensen die graag koffie met elkaar drinken, gezellig samen zijn, een praatje maken en eventueel deel willen nemen aan de daar aangeboden workshops en activiteiten.

Op donderdag 10 mei was de aftrap van de Paardenvierdaagse in IJzendijke. Tijdens dit lange weekend rijden menners en ruiters iedere dag een andere route van 25 km door het prachtige, afwisselende Zeeuws-Vlaamse landschap. Zeeuwse Gronden kan hierbij natuurlijk niet ontbreken!

Voor een oefening gelukkig. De brandweer oefende vandaag bij de Kraaghoeve met duiken. Een levensechte verdrinkingssituatie werd in scène gezet en de brandweer rukte met man en macht uit om de 'drenkeling' te redden. Het was even spannend, maar uiteindelijk is het gelukt.