Op zaterdag 21 april doet Zeeuwse Gronden weer mee aan de Strong Viking Mud Edition! Een parcours van 7, 13 of 19 km vol modder en Viking gerelateerde hindernissen is uitgezet in het Provinciaal Domein in Puyenbroeck, nabij Gent.  

Het roer is om! Voor Beschermd Wonen in Zeeland was 2017 een bijzonder jaar. Voor iedereen was het even wennen. Het roer is helemaal om; het fundament van een cliëntvolgend systeem is gelegd. Dankzij geweldige inspanningen van familieleden én Zeeuwse gemeentes.

Op de eerste dag van 2018 sprongen clienten en medewerkers van Zeeuwse Gronden het frisse water in.
De nieuwjaarsduik werd afgesloten met een gezellige lunch bij de kachel.

Zeeuwse Gronden wenst iedereen een gelukkig 2018!

Tijdens een bestuurlijke bijeenkomst op 14 december is door Jan van Blarikom in de raadszaal van het stadshuis van Vlissingen, de deelovereenkomst voor de uitvoering van Beschermd Wonen 2018-2019 ondertekend.

De aanloop naar de nieuwjaarsduik is gemaakt! De trap aan de steiger is geïnstalleerd en klaar voor gebruik. De nieuwjaarsduik is op maandag 1 januari, geef je op en duik mee de kreek in om 2018 in te luiden!

 

Niet met champagne of een andere dure bubbel, maar met een glas verse melk brachten Jan van Blarikom (Zeeuwse Gronden), Peter Bevers (R&B Wonen) en Hans de Kunder (Reimerswaal) donderdagmiddag een toost uit op de druk bezochte officiële opening van locatie Kruiningen & het Melkmeisje in K

De kerstpakketten zijn weer gearriveerd! Weer de eer aan de medewerkers van de werkplaats om ze rond te brengen en aan verschillende cliënten persoonlijk af te geven. Dit jaar doen ze dat in stijl om het kerstgevoel te vergroten.

Het sinterklaasfeest was weer zeer geslaagd! Meer dan 60 kinderen stonden de Sint op te wachten om er samen een heus feest van te maken. De Sint had wel 17 zwarte pieten meegenomen, goochelpiet verbaasde de kinderen met zijn spectacularie trucs.  

Op donderdag 7 december wordt de woonlocatie Kruiningen en het daarbijhorende dagbestedingsproject restaurant het Melkmeisje, officieel geopend.

Er zijn nog twee plaatsen vrij voor de voettocht naar Rome. Heb je zin in een echt avontuur in een toffe groep? Hou je van wandelen, de natuur en lekker eten? Je kan je nog aanmelden!  We vertrekken de laatste week van mei en rond 15 juni zijn we weer terug thuis.

De lezing over Open Dialogue georganiseerd door de familieraad werd door clienten, familie en hulpverleners druk bezocht.
Stijn Vanheule, professor in de psychologie hield een lezing.

Sinterklaas en zijn pieten komen woensdag 29 november naar de Equi. Het wordt een gezellige middag die om 15.00 uur begint.

Er was reden voor een feestje! Reinier werd 43 afgelopen week en hij woont al 20 jaar op de woonlocatie de Klaassenstraat in Terneuzen.

Op 28 november is de eerste van drie lessen Geluk Kersteditie. De kerstdagen zijn niet voor iedereen een feest. Hoe kunnen we gelukkiger de kerstdagen doorkomen? Deelnemen?

Maandag 20 november is er voor de tweede keer een succesvol netwerkontbijt georganiseerd bij Zeeuwse Gronden. Een druk bezochte ochtend met zorgproffesionals uit het vakgebied. Ook de gemeenten Terneuzen, Veere en Sluis waren vertegenwoordigd.

De Familieraad organiseert op donderdagavond 23 november een lezing bij Porgy en Bess. Het thema is Open Dialogue en de gastspreker is Prof. Dr Stijn Vanheule, hij is werkzaam op de universiteit van Gent Faculteit psychologie.