Bibliotheek voor Zeeuwse Gronden

Datum: 
12-06-2017

Op onze boerderij de Kraaghoeve in Terneuzen is een ruimte ingericht als een bibliotheek. Hier vind je boeken over Equitherapie maar ook een mooie collectie boeken over Zeeland. Daarnaast komen er vakbladen te liggen. De boeken en tijdschriften op de Kraaghoeve kunnen gebruikt worden door medewerkers, cliënten of vrijwilligers om te studeren of te lezen. 

De tijd staat echter niet stil en de digitale technieken al helemaal niet. Daarom heeft Zeeuwse Gronden voor medewerkers een abonnement genomen op de Yulius Bibliotheek. Yulius is een ggz vakbibliotheek. In hun catalogus vind je alle boeken maar ook artikelen uit vakbladen en dvd’s op het gebied van ggz.

Joke Smallegange is de bibliothecaris van Zeeuwse Gronden en richt de bibliotheek in. Hierdoor hebben alle medewerkers toegang tot medische informatie, die noodzakelijk is om hun werk goed te doen. Ze was 7 jaar de vakbibliothecaris voor de psychiaters, psychologen, verpleegkundigen en stagiaires van Emergis. Joke is bereikbaar via j.smallegange@zeeuwsegronden.nl en staat open voor suggesties voor het aanschaffen van een boek of andere leuke uitbreidingen van het geheel.