Nieuws archief

Het seizoen om bandjes te beginnen breekt aan. Ries de Vuyst heeft de afgelopen twintig jaar vele rockgroepen, bluesbands, jazzensembles en countryorkesten op weg geholpen. Voor Zeeuwse Gronden wil hij ook graag één of meer bands uit de grond stampen.

Het atelier sluit de deuren van 27 augustus tot en met 14 september voor de jaarlijkse zomerstop.
Op maandag 17 september hopen we onze vaste deelnemers terug te verwelkomen.

Rita, Sara en Herman

 

Op zaterdag 22 september organiseren wij een dag speciaal voor familie van cliënten. Deze dag geeft de gelegenheid met elkaar en met medewerkers van Zeeuwse Gronden in gesprek te gaan. Verschillende behandelaren en de seniors van alle woon- en dagbestedingslocaties zullen aanwezig zijn.

Het FACT-team van Zeeuwse Gronden heeft het CCAF-keurmerk mogen ontvangen. Het CCAF bevordert de kwaliteit van zorg aan mensen met ernstige psychische aandoeningen, met een focus op autonomie, inclusie en participatie. Daartoe kent het CCAF keurmerken toe aan teams.

In de komende jaren zal ‘de psychiatrie’ in toenemende mate een deel van de samenleving vormen. Zeeuwse Gronden organiseert een avond om u te informeren over wat psychiatrie daadwerkelijk is, en om cliënten en hun familie een stem te geven.

Op woensdag 19 september organiseert Zeeuwse Gronden een symposium over psychiatrie in de samenleving.

Zeeuwse Gronden is op verzoek van gemeente Dordrecht op gesprek geweest om ons zorgconcept uit te leggen.

Staatsbosbeheer en Stichting Wonen en Psychiatrie Zeeuwse Gronden hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor het onderhouden van recreatieve uitkijkpunten langs de Staats-Spaanse linie in Zeeuws-Vlaanderen.

Met het aanhoudende warme weer wordt er op de locaties heel wat gebarbecued en geborreld. Veelal samen met familie, met buren, met elkaar. Zo brengt de zon mensen samen! Een zomerse impressie. 

Op de voorgevel van de Kraaghoeve hangt sinds vandaag een mooi, nieuw welkomstbord. In de Zeeuwse Gronden-huisstijl natuurlijk, ontworpen door Life design. 

Op donderdag 30 augustus organiseert Demontage Werkplaats Zeeland (DWZ) een open dag voor alle belangstellenden. Van 11.00 tot 16.00 uur is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in dit bijzondere werkleerbedrijf, dat onderdeel is van Zeeuwse Gronden, A&M Recycling en React.

Op zaterdag 25 augustus vindt de jaarlijkse Zeeuwse Gronden BBQ plaats op de Kraaghoeve. Iedereen is welkom, dus neem zeker ook familie en vrienden mee. De BBQ is van 14.00 tot 19.00 uur aan de Kraagdijk 4 in Terneuzen.