Nieuws archief

Naar aanleiding van het interview wat Omroep Zeeland gehouden heeft over depressie in Zeeland met o.a. Jan van Blarikom, gz-psycholoog Helga van Laak en client van Zeeuwse Gronden: Cynthia, kwam de NOS naar Terneuzen om hier meer te weten over te komen.

Zeeuwse Gronden werd enkele weken geleden benaderd door Omroep Zeeland met de vraag of wij een verklaring konden geven over de toename van depressies in Zeeland. Volgens de Zeeuwse gezondheidsmonitor 2016 hebben 100.100 Zeeuwen een matig tot hoog risico op een depressie of angststoornis.

Vandaag zijn onze vrijwilligers in het zonnetje gezet om ze te bedanken voor hun tomeloze inzet bij Zeeuwse Gronden. In ons maatschappelijk restaurant El Cantina zijn ze getrakeerd op een heerlijke high tea en kregen ze een leuke goodiebag.

We zijn er bijzonder trots op dat Helga van Laak, psycholoog bij het FACT team, de opleiding tot Gz- psycholoog succesvol heeft doorlopen. De opleiding is voltooid in het kader van een gecombineerde opleidingsplaats van Tragel en Zeeuwse Gronden.

Vanuit Zeeuwse Gronden vinden we het erg belangrijk om een goed contact te onderhouden met de familieleden van onze bewoners, daarom werd er woensdagmiddag 11 oktober 2017 een familiemiddag gehouden op locatie ’t Bolwerk te Sas van Gent.

Donderdag ochtend 12 oktober was Omroep Zeeland op bezoek bij Zeeuwse Gronden.  
Naar aanleiding van recente cijfers van de gezondheidsmonitor, blijkt het aantal mensen in Zeeland dat te maken krijgt met een depressie flink gestegen te zijn tegenover 2012.

De Familieraad organiseert op donderdagavond 23 november een lezing bij Porgy en Bess. Het thema is Open Dialoque en de gastspreker is Prof. Dr Stijn Vanheule, hij is werkzaam op de universiteit van Gent Faculteit psychologie.

Vrijdag 19 januari is er in hulst voor de vierde keer een lightrun. Wil je meedoen en verzekerd zijn van een startbewijs?

Na twee weken proefdraaien zijn wij klaar om maandag 9 oktober voor het grote publiek open te gaan.
Onze clienten zijn ingewerkt, de menu kaart is af en onze medewerkers van locatie Kruiningen kijken er naar uit u te ontvangen.

Altijd al alles willen leren over de verzorging en het omgaan met paarden? Grijp dan nu je kans! Iedere donderdagmiddag van 14.00 - 16.00 uur wordt er op Equicentrum de Kraaghoeve een workshop paardenverzorging gegeven. Meedoen, geef je dan op bij Equicentrum de Kraaghoeve. 

Wie is er nog op zoek naar een leuke dagbestedingsactiviteit op Equicentrum de Kraaghoeve? Alle activiteiten worden op vrijwillige basis uitgevoerd.

Iedere woensdagochtend van 9 tot 10 uur gaan we met locatie 't Hofje boksen bij Bodyline. Intens, explosief en grensverleggend, kortom een pittige workout voor iedereen. Wil jij ook werken aan je gezondheid en weerbaarheid? Doe mee! Boksen is goed voor de lijn en voor je zelfvertrouwen.