Nieuws archief

In de meest recente editie van Ypsilon Nieuws staat een stukje over Zeeuwse Gronden, naar aanleiding van het symposium 'Het nieuwe beschermd wonen' in Dordrecht. Hein Koger beschrijft in zijn artikel hoe Zeeuwse Gronden het beschermd wonen in Zeeland organiseert.

Afgelopen zaterdag stond de vacature voor Senior Woonbegeleider Yerseke in het RD. Solliciteren kan nog tot 29 juni. Bekijk de volledige vacature hier: https://zeeuwsegronden.nl/vacatureoverzicht

De nieuwe kringloopwinkel is vandaag geopend. De winkel is prachtig geworden en je kunt er werkelijk voor alles terecht: boeken, dvd's, kleding, servies, speelgoed en meer. Loop gauw eens binnen!

Adres: Noordstraat 15 in Terneuzen

Met dertien man sterk hebben deze ''Galliers'' de Franciscus-route gelopen: van Assisi naar Rome, in totaal 300 km. Daarna konden ze nog een paar dagen genieten van het overweldigende Rome. Wat een prestatie! Benieuwd hoe hun reis is verlopen?

Op zaterdag 23 juni organiseert Zeeuwse Gronden een open dag op dagbestedingslocatie Plukvliet in Kortgene. Inwoners en bezoekers van Noord-Beveland, Schouwen-Duiveland en omgeving zijn welkom om kennis te maken met dit bijzondere project boven de Westerschelde.

Er staat een nieuwe wintersportvakantie op de planning, wegens succes wederom in het skigebied Zell am See / Kaprun in Oostenrijk. Vertrek is op zaterdag 19 januari, terugreis op zaterdag 26 januari. Eigen bijdrage voor de reis is €250,-. Wil je mee?

De familieraad heeft een bezoek gebracht aan jeugdhuis de Paardenmarkt. Op basis van hun positieve indruk overhandigden de raadsleden aan team Paardenmarkt 'het hartje': een sculptuurtje dat warmte en huiselijkheid symboliseert. 

In het najaar openen we een nieuwe woonlocatie in Yerseke, en daarom zijn we per september op zoek naar een senior woonbegeleider. Als senior heb je in de eerste plaats hart voor de psychiatrische zorg.

Een groep van 13 is bezig aan een wandelreis van Assisi naar Rome. Volg hun bijzondere tocht en ervaringen dagelijks via het blog op deze website, geschreven door Jan van Blarikom.

Woensdag 13 juni wordt de kringloopwinkel aan Noordstraat 15 geopend. De afgelopen weken is er hard gewerkt om alles over te brengen en de nieuwe locatie in te richten. Met als resultaat dat de winkel er piekfijn uitziet! De opening wordt om 11 uur gevierd met een hapje en een drankje. 

De Inloop in Middelburg, aan de Simpelhuisstraat 14, is donderdag 17 mei officieel geopend.

Maandagochtend 28 mei rond 11.00 uur gaan we officieel starten met het uitlenen van boeken in het documentatiecentrum van de Kraaghoeve. Deze opening vieren we feestelijk met koffie, thee en wat lekkers, van 10.00u tot 12.00u.