Nieuws archief

Onder grote belangstelling werd op de open dag de nieuwe aanlegsteiger onthuld. Deze werd mede door DOW Benelux mogelijk gemaakt.
Neldes Hovestad, directeur DOW Terneuzen was dan ook aanwezig om de steiger officieel te openen.

Christine Muller is de oprichtster van de equitherapie en zij verzorgde op onze open dag de officiele opening van het equicentrum.

De equitherapie is in 2009 ontwikkeld door Zeeuwse Gronden. Een therapie met paarden die volgens directeur Jan van Blarikom van Zeeuwse Gronden meer zelfbeheersing, zelfcontrole en zelfwaardering oproept.

Door de patiëntenstop van Emergis is er onrust in Zeeuws Vlaanderen ontstaan, Jan van Blarikom reageert in een interview met Omroep Zeeland.

De opening zaterdag 16 september was een groot succes. Het was een mooie dag die druk is bezocht. Tal van achtiviteiten voor zowel jong als oud werden die dag aangeboden. Zo konden kinderen ponyritten maken, paarden poetsen en er werden workshops en demonstraties voltige gegeven.

Dinsdag 12 september geven Jan van Blarikom en Richard Lensen een lezing op de Kraaghoeve in Terneuzen.
De lezing is ter ere van de officiele opening van ons equicentrum de Kraaghoeve aanstaande zaterdag 16 september.

Vrijdag 8 september liepen er 2250 mensen door het gebouw van Zeeuwse Gronden. Zij deden mee aan de Citytrail Middelburg.
Locatie Middelburg is opgenomen in de route van 10 kilometer, de wandelaars en hardlopers kwamen dwars door de woonkamer van onze woonlocatie.

Dinsdag 12 september is het mosseldag in El Cantina. Tussen 12.00 – 14.00 uur kan je voor € 5,50 per persoon gekookte mosselen komen eten. De mossels worden geserveerd met brood, frietjes en twee sausjes. Dat wordt genieten! Eet je mee, dan graag vooraf inschrijven bij de Inloop of op Kantoor.

Dinsdag 26 september is het weer tijd voor onze maandelijkse wandeling. Dit keer gaan we wandelen in natuurpark Watervliet in Wissekerke. Watervliet is onze nieuwe dagbestedingslocatie. Ben je nieuwsgierig naar Saar het varkentje, de kippen, de konijntjes of de (moes)tuinen, ga dan zeker mee!

Zaterdag 16 september is de opening van equicentrum de Kraaghoeve. Recent is de boerderij volledig verbouwd tot kantoor, behandelruimte en luxe, grote kantine. Het is tevens de plek waar wij werken met equitherapie.

Ter ere van onze guerilla moestuinen heeft locatie 't Hofje uit Terneuzen iets leuks bedacht! Wie a.s. donderdag 7 september om 13.00 
uur naar onze moestuinen komt, krijgt een heerlijke hamburger en een zakje zaadjes om zelf plantjes te kweken.

Afgelopen zaterdag hebben deze medewerkers en enkele clienten meegedaan aan de Vikingrun in Wachtebeke.
Een hele prestatie die ze allemaal succesvol hebben afgelegd.

Super knap jongens, we zijn trots op jullie!