Woonlocatie 't Hofje

't Hofje

Het heeft een lange aanlooptijd gehad, maar sinds 1 juni 2013 mogen we 't Hofje onze nieuwe thuis noemen!

Dankzij de verenigde krachten van zowel Clavis, de gemeente Terneuzen en Zeeuwse Gronden hebben we in de binnenstad ons Hofje kunnen creëren. De foto laat mooi de opzet zien: een gezellige binnentuin omringd door ruime eensgezinswoningen. Het aantal eensgezinswoningen zorgt er voor dat we plaats hebben voor 15 bewoners.

In deze locatie hebben we verder nog twee unieke zaken: een familiewoning en een appartement voor jongeren. De familiewoning geeft ons de mogelijkheid om het begeleid wonen op een locatie aan te bieden aan een gezin. Het jeugdappartement heeft dan weer het doel om voor een jonge bewoner een tussenwoning te zijn naar zelfstandigheid.

Zoals u wel al ervaart, hebben we een gevarieerde groep van jong en oud. Het zorgt voor interessante gesprekken in onze gezellige algemene ruimte! Hier heeft ons enthousiaste team woonbegeleiders een warm nest gemaakt samen met de bewoners. Er wordt driemaal per dag samen koffie gedronken, 's avonds wordt er samen gegeten, er kan gebruik worden gemaakt van de gezamenlijke laptop, enzovoorts. Naast dit huiselijk en samenhorig gevoel wordt er gestreefd om zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid zoveel mogelijk te promoten.

We zouden zeggen: kom gerust eens op de koffie en ervaar zelf ons prachtige Hofje!

Nieuws

Dinsdagmiddag 13 december hebben de woonlocaties ’t Binnenhofje uit Terneuzen en ’t Bolwerk uit Sas van Gent de krachten gebundeld en zijn we gezamenlijk met twee busjes vertrokken richting het prachtige Gent om te genieten van de Gentse Winterfeesten!

Ter ere van het mooie weer en de onlangs opgeknapte tuin is er een barbecue voor de bewoners en vaste bezoekers van het Hofje georganiseerd. Onze grill-meester Sebastian was verantwoordelijk voor het vlees en iedereen leek ervan te genieten.

Onze gewaardeerde collega Ellen zal vanaf heden werkzaam zijn op de nieuwe locatie in Ovezande. Als afscheidsfeestje is er tijdens het laatste werkoverleg op het Hofje een lekkere lunch gemaakt door Maria, onze kokkin.

De tuin van locatie 't Binnenhofje is onder handen genomen door het personeel met de hulp van een aantal cliënten en heeft een hele nieuwe look gekregen. De 'wilde' tuin is ingeruild voor een strakke look met grind, palmbomen en nieuwe fleurige struikjes.

Dankzij de verenigde krachten van zowel Clavis, de gemeente Terneuzen en Zeeuwse Gronden hebben we in de binnenstad ons Hofje kunnen creëren.