Woonlocatie Middelburg

Middelburg

Op loopafstand van het centrum van de Zeeuwse hoofdstad Middelburg én even zo dichtbij de rustieke polderweggetjes bevindt zich de nieuwste woonlocatie van Zeeuwse Gronden. Dit appartementencomplex aan de Noordsingel – met uitzicht op het prachtige ‘Bolwerk’ – biedt een thuis aan vijftien bewoners, variërend van jongvolwassenen tot pensioengerechtigden. Een gemêleerd gezelschap dus, dat sinds 1 maart 2013 met veel plezier in Middelburg woont en geniet van zijn ruime tweekamerappartement. 

Naast hun eigen woning, hebben de bewoners ook de mogelijkheid om gebruik te maken van de sfeervolle algemene ruimte cq. huiskamer binnen het complex. Zoals het woord ‘huiskamer’ eigenlijk al impliceert, staat het samen zijn en de familiaire sfeer centraal in deze ruimte. Er wordt gezamenlijk gekookt, koffie gedronken, spelletjes gespeeld; kortom, bewoners en begeleiding vormen dan één groot gezin. Tevens is er een knusse tuin beschikbaar, met daarin meubilair dat samen met de bewoners ontworpen en in elkaar gezet is.

Zoals hierboven al kort aangestipt is, biedt ook de omgeving een ruim scala aan mogelijkheden tot het ontplooien van activiteiten. Zo organiseren de bewoners wekelijks een wandeling door ’t schitterende natuurschoon van Walcheren en de Bevelanden, worden er regelmatig uitstapjes gemaakt naar omliggende plaatsen zoals Veere en Domburg en wordt er op veel verschillende locaties dagbesteding georganiseerd. Deze dagbestedingsmogelijkheden variëren van schilderen in een kunstatelier tot het werken op een nabijgelegen zorgboerderij. 
De daginvulling van de bewoners hangt uiteraard nauw samen met hun individuele wensen en (groei)mogelijkheden; de 'eigenheid' van de bewoners staat ook hierin centraal.

Nieuws

Zaterdag 17 juni was onze locatie Middelburg aanwezig met een kraampje op de gezellige wijkfair in Klarenbeek (Middelburg). Van 10.00 - 16.00 uur hebben we zelfgemaakte spulletjes verkocht. Deze spulletjes zijn gemaakt door clienten van Zeeuwse Gronden op onze dagbestedig de Inloop.

Met onze locatie hebben we al veel culturele uitstapjes gehad. Om een of andere reden was het er alleen nog niet van gekomen om naar het Zeeuws museum te gaan. Nu de tijdelijke expositie ''Uyt eygen ervarentheyd" te zien is leek het ons een mooie gelegenheid om dit van het weekend eens te doen. Buitenom de streek kunst zijn we ook de wondere insectenwereld van Johannes Goedaert ingedoken.

We hebben de Santiagotocht goed via het blog op de site kunnen volgen. Maar wat zijn we als locatie Middelburg trots op onze eigen drie Pelgrims die ruim 300 kilometer gelopen hebben!

Inmiddels een kleine traditie bij ons op de locatie: Elk jaar de tweede zondag van augustus een bezoek aan de Middelburgse kermis!
Om ons voor te bereiden op alle drukte hebben we eerst in alle rust een mooie ronde gefietst door de zonnige polders van Walcheren!
Zo mag elk weekend wel zijn.

Het wil maar niet lukken met de zomer. Het is weer om een film te kijken in ieder geval. Helaas is ook de laatste videotheek van Middelburg ter ziele gegaan. Vandaar dat we met de locatie al onze Dvd’s bij elkaar gelegd hebben en nu onze eigen videotheek gestart zijn.

Op uitnodiging van provincie Zeeland heeft onze locatie een bezoek mogen brengen aan de provinciale staten. Na een hartelijke ontvangst in een chic voorportaal hebben we een uitgebreide rondleiding gehad door het abdij complex met de statenzaal.