Woonlocatie Kruiningen

Woonlocatie Kruiningen

Gracht 
De Gracht is een kleinschalige woonvoorziening met tien appartementen. Daarnaast is er een grote gemeenschappelijke ruimte, deze werd door het Gors gebruikt als dagbesteding en is nu opgedeeld in twee delen. Het ene deel is omgebouwd tot ontmoetingsplaats met maatschappelijke restaurant. Het andere deel bestaat uit een gemeenschappelijke woonkamer en keuken voor de bewoners van de Gracht. In dit deel is ook het logeerhuis gevestigd.

Maatschappelijke restaurant 
Het maatschappelijk restaurant met ontmoetingsplaats is een dagbestedingslocatie. Dit houdt in dat er zo’n vijf cliënten van Zeeuwse Gronden gaan werken, die begeleid worden door een professional. Mensen uit Kruiningen en omgeving die behoefte hebben aan sociale contacten of een kopje koffie of thee zijn hier van harte welkom. De ontmoetingsplaats is vanaf medio juli dagelijks open vanaf 10.00 uur.

Logeerappartement 
Op de Gracht is 24 uur per dag begeleiding aanwezig en daarom is hier één logeerappartement gevestigd. Logeren houdt in dat mensen voor een korte tijd hier verblijven. Het logeerapparement is niet voor cliënten die een gevaar zijn voor zichzelf of de omgeving, deze mensen worden opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis. Cliënten van Zeeuwse Gronden die tijdelijk behoefte hebben aan gezelschap, extra ondersteuning, groepsstructuur of cliënten die moeten wachten tot hun eigen appartement gereed is, kunnen gebruik maken van het logeerappartement. 

Nieuws

Dinsdag 6 juni nemen de eerste bewoners hun intrek in het appartementencomplex aan de Gracht in Kruiningen. Daarom is er afgelopen woensdag 31 mei een informatiebijeenkomst gehouden.