De Werkplaats

De Werkplaats

Cliënten die elkaar helpen met verhuizen, schilderen en behangen, tuinafval naar de stort brengen. Zo is het ooit begonnen. Nu is het klusteam uitgegroeid tot een team van meer dan twintig klussers die de meest uiteenlopende klussen doen. Cliënten kunnen werkervaring opdoen en nieuwe vaardigheden aanleren, en sociale contacten opbouwen. Er is een uitgebreid cursusaanbod: behangen, schilderen, elektriciteit aanleggen, fietsen repareren of houten tuinmeubelen leren maken. 
Sinds mei 2016 zijn we begonnen met het repareren van de bedrijfsfietsen van de Fabriek Cargill in Sas van Gent. Wekelijks repareren we vier fietsen en maken ze weer blinkend schoon.

Vanuit De Werkplaats vertrekt ook een aantal dagen per week een groep klussers om aan natuurbeheer en onderhoud te doen. Samen met het Zeeuws Landschap en Stichting Landschapsbeheer Zeeland rijden we door heel Zeeland om te helpen met het in stand houden van de typische Zeeuwse natuur.

In eerste instantie was De Werkplaats bedoeld om de cliënten die hulp nodig hadden bij kleine en grote klussen in en om het huis te helpen. Tegenwoordig worden er ook klussen gedaan voor binnenstadbewoners. Niet iedereen komt in aanmerking voor onze hulp. Er is altijd eerst overleg met De Werkplaats of met andere hulpverleningsinstanties voordat de klus aangepakt wordt. We helpen ook met het leefbaar houden van de binnenstad door onze eigen straat schoon te houden en kleine klusjes in de buurt te doen. 

Bij De Werkplaats in de Vlooswijkstraat in Terneuzen is er ook een kringloopwinkel, u kunt er spullen kopen tegen democratische prijzen. Ook is er een fietsenreparatieafdeling. Spring gerust eens binnen en bekijk onze meubels in het echt, u zult zeker versteld staan van wat er allemaal mogelijk is!

Nieuws

Super trots zijn we op onze eerste pop-up kringloopwinkel! De winkel zit aan de Noordstraat 14 in Terneuzen. Tijdens de zomer is de winkel open van dinsdag tot en met vrijdag, 's morgens van 10.00 - 12.00 uur en 's middags van 13.00-16.00 uur.

Sinds afgelopen dinsdag hebben we er een nieuwe bus bij, de bus wordt door de mensen van de werkplaats ingezet om te werken voor Zeeuws Landschap en het uitvoeren van verschillende klussen voor Landschapsbeheer Zeeland en Cargill. We wensen de mensen van de werkplaats veel veilige kilometers! 

Alleen deze week: 50% korting op alle kerstspullen in de kringloopwinkel. 

Wees er snel bij! 

We maken in de werkplaats leuke kerstbomen en kerst accessoires!
Kerstboom, 1.20 meter inklapbaar van vurenhout voor €75,-
Kerstslinger met elke gewenste tekst vanaf €3,-
Kerstbomen van steigerhout 60 cm hoog voor €7,50 70 cm hoog voor €10,-

De werkplaats is gesloten vanaf 23 december 2016 tot 8 januari 2017. Vanaf maandag 9 januari beginnen we weer met werken. Voor clienten die hun dagbesteding niet willen of kunnen missen is er de mogelijkheid om naar de dagbesteding van de Equi te gaan. Geef dit tijdig door aan de begeleiding van

Op zoek naar een leuk cadeau?