Coltek

Coltek

COLTEK is een kunstenaarscollectief in Terneuzen. Het is toegankelijk voor iedereen die zich serieus bezig wil houden met beeldende kunst. Het is in ‘99 opgericht door een aantal kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Inmiddels staat een tweede generatie aan het roer met Rita van Amersfoorth en Sara van de Wege als bestuursleden van deze vereniging. Het kleinschalig atelier wordt permanent gebruikt door de kerngroep van kunstenaars en is daarnaast vier middagen per week open voor een bredere groep van maximaal 20 kunstbeoefenaars . Er werken nog steeds kunstenaars met en zonder een psychiatrische achtergrond. COLTEK heeft naast een artistieke ook een maatschappelijke doelstelling, uitdrukkelijk geen therapeutische. Zij wil een vrijplaats zijn voor mensen met een psychiatrische achtergrond: zo min mogelijk met een ‘ggz-stempel’(Geestelijke Gezondheidszorg) en zo veel mogelijk midden in de samenleving. De locatie is een laagdrempelige voorziening midden in een woonwijk nabij het centrum.

Sinds 2012 is het bestuur van Coltek een samenwerkingsverband aangegaan met Zeeuwse Gronden. In de relatie met COLTEK draagt Zeeuwse Gronden zorg voor de kosten van de atelierruimte. De kunstenaars dragen in ruil zorg voor cliënten van Zeeuwse Gronden die affiniteit hebben met beeldende kunst. ‘Zorg’ dus in de zin dat ze juist die vrijplaats bieden.  Dit geeft klanten van Zeeuwse Gronden een directe mogelijkheid om hun kunstzinnige aanleg verder te ontwikkelen binnen de groep kunstenaars van de vereniging.

Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek: neem contact op met een van de behandelaren van Zeeuwse Gronden of stuur een mail naar coltek2@gmail.com.

Nieuws

De penselen worden schoongemaakt voor de zomervakantie! Het kunstcollectief COLTEK 2 sluit de atelierdeuren voor de zomerstop 2017 vanaf maandag 7 augustus tot en met vrijdag 25 augustus. Rita, Sara en Herman wensen iedereen veel zonne-energie toe. 

De expositie ‘Kwetsbaar’ is van 9 januari tot en met 20 februari te zien in het gemeentehuis van Terneuzen. Op uitnodiging van Toonbeeld exposeert COLTEK in de passerelle van het gemeentehuis. Een gevarieerde tentoonstelling door de combinatie van objecten en schilderijen.

Atelier Coltek 2 houdt eindejaarsvakantie vanaf maandag 19 december tot en met vrijdag 6 januari. We wensen iedereen een warme decembermaand toe en een veelkleurig 2017.

 

 

 

 

Het kunstcollectief COLTEK 2 sluit haar deuren voor een welverdiende zomerstop. Vanaf maandag 8 augustus tot en met vrijdag 26 augustus zijn we gesloten. Herman, Sara en Rita wensen namens het collectief iedereen een fijne zomer.

Kunstuitleen COLTEK2 stelt werk ten toon van Kees Verplanke. Kees neemt ruim 4 jaar deel aan het kunstatelier van COLTEK in de binnenstad. Hij gebruikt verschillende technieken, zoals pastel, grafiet, olie en acrylverf. Momenteel is hij gestart met olieverf.

Het kunstcollectief COLTEK 2 sluit de deuren voor de eindejaar vakantie vanaf maandag 21 december tot en met 4 januari 2016. We wensen iedereen een goede jaarwisseling toe én een artistiek nieuw jaar, Rita, Sara en Herman.