Coltek

Coltek

COLTEK is een kunstenaarscollectief in Terneuzen, toegankelijk voor iedereen die zich op serieuze wijze bezighoudt met beeldende kunst. Het collectief is in 1999 opgericht door een aantal kunstenaars met een psychiatrische achtergrond. Inmiddels staat een tweede generatie aan het roer met Rita van Amersfoorth en Sara van de Wege als bestuursleden. Het kleinschalige atelier wordt permanent gebruikt door de kerngroep van kunstenaars en is daarnaast vier middagen per week open voor een bredere groep van maximaal 20 kunstbeoefenaars, met en zonder psychiatrische achtergrond. COLTEK heeft naast een artistieke ook een maatschappelijke doelstelling: een plaats zijn voor mensen met een psychiatrische achtergrond, midden in de samenleving. 

In 2012 is het bestuur van COLTEK een samenwerkingsverband aangegaan met Zeeuwse Gronden. De kunstenaars dragen zorg voor cliënten van Zeeuwse Gronden die affiniteit hebben met beeldende kunst. Dit geeft cliënten de mogelijkheid hun kunstzinnige aanleg verder te ontwikkelen binnen de groep kunstenaars van de vereniging.

Voor meer informatie of een kennismakingsgesprek: neem contact op met een van de behandelaren van Zeeuwse Gronden of stuur een mail naar coltek2@gmail.com.

Nieuws

Het atelier sluit de deuren van 27 augustus tot en met 14 september voor de jaarlijkse zomerstop.
Op maandag 17 september hopen we onze vaste deelnemers terug te verwelkomen.

Rita, Sara en Herman

 

De deelnemers van COLTEK zijn geïnspireerd door de “Mathilde Willink”-dag die afgelopen weekend werd georganiseerd in Terneuzen. De gerealiseerde werken waren te bewonderen in de tijdelijke etalage van het atelier aan de Pelmolengang 3.