Nieuws archief

De appartementen voor onze clienten waren al klaar, maar nu is ook het einde van de verbouwing van het maatschappelijk restaurant in zicht.

Jan van Blarikom heeft een bijdrage geleverd aan het Handboek spoedeisende psychiatrie. Jan van Blarikom schrijft samen met Paul Rijnders, Els Heene en Jan Felius over het onderwerp kortdurende behandeling.

Dinsdag 4 juli gaat onze pop-up kringloop winkel aan de Noordstraat 14, Terneuzen open. Er wordt op dit moment hard gewerkt om onze winkel in te richten met leuke spullen.  De winkel is tijdens de zomer open van dinsdag tot en met vrijdag, 's morgens van 10.00 - 12.00 uur en 's middags van 13.00-

Zeeuwse Gronden leeft. In vrijwel iedere Zeeuwse gemeente is er vraag naar de beschermde woonvormen van Zeeuwse Gronden. Veel cliënten in de langdurige zorg stappen over naar Zeeuwse Gronden. Zorg, wonen, dagbesteding en ontspanning worden in een unieke samenstelling geboden.

Plantjes planten waar het eigenlijk niet mag en zo samen zorgen dat het mooier wordt, dat is het prinicipe van guerrillatuinieren. In samenwerking met gemeente Terneuzen gaan wij hiermee aan de slag op de hoek van de Dijkstraat en de Korte Kerkstraat in het centrum van Terneuzen. 

Omdat het vorige week zulk stralend weer was, mochten clienten op boerderij de Kraaghoeve lekker afkoelen in de Otheense Kreek. Na de dagbestedingsactiviteiten, kon er onder begeleiding lekker gezwommen worden.  

Op onze boerderij de Kraaghoeve hebben we niet alleen paarden, maar ook jonge uiltjes! Onder het dak van de binnenbak zat een nest met vier uiltjes. De uiltjes zijn uit het nest gevallen en liepen in onze binnenbak rond.

Zaterdag 17 juni was onze locatie Middelburg aanwezig met een kraampje op de gezellige wijkfair in Klarenbeek (Middelburg). Van 10.00 - 16.00 uur hebben we zelfgemaakte spulletjes verkocht. Deze spulletjes zijn gemaakt door clienten van Zeeuwse Gronden op onze dagbestedig de Inloop.

Iedere donderdagochtend van 10.00 - 11.30 uur kan je onder begeleiding van Menno van Hoepen (hard)lopen. Vanaf donderdag 22 juni wordt er niet meer gelopen op de atletiekbaan in Terneuzen. Maar gaan we (hard)lopen vanaf onze boerderij de Kraaghoeve, Kraagdijk 4 in Terneuzen.

Begin juli opent Zeeuwse Gronden een pop-up kringloopwinkel aan de Noordstraat 14 te Terneuzen. In de winkel gaan wij bijzondere en leuke vintage spullen verkopen.

Onze IJslander Sigrun is 32 dagen drachtig. In april 2018 verwacht ze haar veulentje. Sigrun is gedekt door de hengst Mjolnir fra Skoti. De hengst is uitgekozen om zijn lieve karakter. Sigrun wordt ingezet bij de paardentherapie op onze boerderij de Kraaghoeve.

Zeeuwse Gronden organiseerde voor de eerste keer een netwerk ontbijt op de Kraaghoeve in Terneuzen.
Iedereen die affiniteit met zorg heeft, kon aanschuiven aan een uitgebreid ontbijtbuffet vol met Zeeuwse specialiteiten.